Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σαρκοφάγος κινέζας βασίλισσας, στολισμένη με αρχαιοελληνικά σύμβολα!

Αυτή είναι η περίεργη ιστορία μίας σαρκοφάγου που έχει εντυπωσιάσει τους κινέζους αρχαιολόγους.

Ανήκει σε μία βασίλισσα της Δυναστείας των Τανγκ, που έζησε τον 9ο μ.Χ. αιώνα στην πόλη Τσαγκάν της Κίνας και φέρει πάνω της χαραγμένα αρχαία ελληνικά σύμβολα (στη φωτογραφία των Ding Haitao, Xinhua, βλέπετε ένα μέρος της σαρκοφάγου)!
Τα αρχαιοελληνικά σύμβολα
Τα σύμβολα της σαρκοφάγου είναι φανερά επηρεασμένα από την...αρχαία ελληνική μυθολογία, γεγονός που παραξενεύει τους μελετητές αφού συνήθως οι σαρκοφάγοι στην Κίνα διακοσμούνταν με θέματα από την Βουδιστική παράδοση।
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Γκε Τσενγκιόνγκ (Ge Chengyong), πάνω στην σαρκοφάγο διακρίνονται οι φιγούρες τεσσάρων αρχαίων ελλήνων πολεμιστών, ζώα που προσφέρονται ως θυσία σε θεούς και αίγες που παραπέμουν σε αρχαία ελληνική τραγωδία! "Και η ζωή της βασίλισσας μοιάζει βγαλμένη από ελληνική τραγωδία, αφού έχασε πολλά από τα παιδιά της από δολοπλοκίες και συνομωσίες μέσα στο παλάτι της", παρατηρεί...
Το εξωτερικό Αρχαία Ελλάδα, το εσωτερικό Κίνα!
Το περίεργο είναι πως το εσωτερικό της σαρκοφάγου, είναι στολισμένο από εικόνες της κινεζικής παράδοσης, με αναφορές στον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό και τον Κομφούκιανισμό, και δεν έχει καμία σχέση με το εξωτερικό της που θυμίζει Αρχαία Ελλάδα! Ο Ταοϊσμός επισημοποιήθηκε στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, ανταγωνιζόμενος τον Κομφουκιανισμό και τον Βουδισμό, που ασκούσαν εξίσου σημαντικές κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτικές επιδράσεις.
Για τους περισσότερους κινέζους κανένα από τα παραπάνω ρεύματα δεν ήταν αποκλειστικά μοναδικό και κάπως έτσι ξεκίνησε στην αυτοκρατορική Κίνα, η συνύπαρξη και των τριών θρησκευτικο- φιλοσοφικών ρευμάτων.Η Δυναστεία των Τανγκ και το Βυζάντιο
Η συγκεκριμένη βασίλισσα, έζησε πριν από 1200 χρόνια και ήταν μέλος της Δυναστείας των Τανγκ. H εποχή της δυναστείας των Τανγκ (618-907 μ.X.) αποτελεί μία από τις λαμπρότερες στην ιστορία της Κίνας. H κινεζική αυτοκρατορία γνώρισε στις μέρες τους πρωτοφανή οικονομική και πολιτισμική άνθηση, έγιναν σημαντικές εφευρέσεις ενώ η έκτασή της διπλασιάστηκε και η πολιτική της επιρροή εδραιώθηκε στην ευρύτερη ασιατική ήπειρο.
Κάπου στα βάθη των αιώνων και στο ευρύ πεδίο της Κεντρικής Ασίας, ο κινεζικός αυτός πολιτισμός είναι βέβαιο ότι συνάντησε τον αντίστοιχο βυζαντινό. Αν και δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα είναι σίγουρο ότι έγινε μεταξύ τους ένας γόνιμος διάλογος, που οδήγησε σε αλληλοεπιρροές! Αυτό προκύπτει από ευρύματα που απεικονίζουν ανέμελες στιγμές με τις ασιάτισσες κυρίες της αυλής να παίζουν έφιππο πόλο όπως και οι Βυζαντινοί, μέχρι και τις αντιλήψεις για τη ζωή πριν και μετά θάνατον.
Πώς εξηγείται η επιλογή της Αρχαίας Ελλάδας!
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ως προς το γιατί οι απόγονοι της βασίλισσας των Τανγκ επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν αρχαία ελληνικά σύμβολα στην σαρκοφάγο της, αλλά και πώς ήταν σε θέση οι κινέζοι τεχνίτες να τα αναπαραστήσουν τόσο σωστά, ο Γκε Τσενγκιονγ, απάντησε:
" Είμαστε βέβαιοι πως οι σαρκοφάγοι δεν κατασκευάζονταν σε κάποια άλλη χώρα εκτός Κίνας। Πιστεύω ότι οι δημισουργοί ήταν έμπειροι τεχνίτες που είχαν μεταναστεύσει από την Δυτική ή Κεντρική Ασία κατα τη Δυναστεία των Τανγκ.


ΠΗΓΗ: pyles.tv

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee που μιλούσε Ελληνικά και καταγόταν από την Ανατολική Μεσόγειο



Τρία δείγματα πετρογλυφικών βρέθηκαν στην Βόρεια Αμερική, όπου ερευνήθηκαν και αποδόθηκαν στο ότι είναι Ελληνικά. Η πέτρα Possum Creek Stone ανακαλύφθηκε από την Gloria Farley στην Oklahoma το 1970. Όπως εξηγεί η ίδια στην πέτρα απεικονίζεται ένας Έλληνας αθλητής επάνω σε βάθρο νίκης με επιγραφή που γράφει HO-NI-KA-SA, ή o nikasa (ο νικητής).
Η πέτρα Thruston Stone ερμηνεύεται ως μία ανάμιξη πολλών πολιτισμών οπως Ελληνικής, Τσερόκι, Ινδιάνικης, Αιγυπτιακής και Εβραίκης, η πολιτισμική κοινότητα των Cherokee, Keetoowah Society επισημανη όπως το επιβεβαιώνει και το όραμα του Eloh ότι προέρχονται από τους Πτολεμαίους που έφτασαν με υπερατλαντικά ταξίδια μαζί με Εβραίους και Φοίνικες στην κοιλάδα του Ohio γύρω στο 100 π.Χ.
Το Red Bird Petroglyph είναι Ελληνική επιγραφή που χρονολογείται ανάμεσα στον 2ο και 3ο αιώνα π.Χ. και όχι όπως ανακοίνωσε τελευταία το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής και η New York Times ότι είναι του 1800.
Η γλώσσα των Cherokee περιεχέι πολλές λέξεις Ελληνικής προέλευσης, ιδιαίτερα στο πεδίο της ιεραρχίας, στρατιωτικής ορολογίας, μυθολογίας, αθλητισμού και τελετουργίας। Επίσης η μουσική των Cherokee αντανακλά τις ελληνικές του ρίζες, Οι ινδιάνοι Cherokee είναι στην κυριολεξία οι Έλληνες της αρχαίας Αμερικής.
Donald N। Yates

Ελληνικές λέξεις που ταιριάζουν με των Cherokee










ΠΗΓΗ: strangehellas.blogspot





Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαίους ελληνικούς τάφους του 4ου αιώνα π.Χ. στο Mukolaiv της Ουκρανίας. Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια συντήρησης και αναστύλωσης του αρχαιολογικού μουσείου στο κέντρο της πόλης.
Αρχικά, ανακοινώθηκε η εύρεση μιας αρχαίας νεκρόπολης που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. Όμως όταν άρχισε η διαδικασία ανασκαφής των 25 τάφων που βρέθηκαν μέσα σε αυτήν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελληνιστικές ταφές που ακολούθησαν τις παραδοσιακές ελληνικές μεθόδους ταφής τόσο
όσον αφορά τον προσανατολισμό του τάφου όσο και για τις νεκρικές τελετές. Ο αρχαιολόγος και καθηγητής Oleksandr Smyrnov δήλωσε:
«Όλοι οι τάφοι περιέχουν ταφικά κτερίσματα και αναθήματα, δηλαδή αντικείμενα που συνοδεύουν τον νεκρό στον άλλο κόσμο, στο βασίλειο του Άδη, σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Σε αυτά περιλαμβάνονται, αθηναϊκά κεραμικά αγγεία της Αττικής, μελανοβαμφής κεραμική, κύλικες πόσης διαφορετικών μεγεθών και εισαγώμενοι αμφορείς από την Ηράκλεια του 6ου αιώνα π.Χ.»
Οι περισσότερες ταφές αντρών περιείχαν όπλα, ενδεικτικό των πολεμικών ικανοτήτων της Όλβιας Ποντικής που έλεγχε την ευρύτερη περιοχή. Η Όλβια Ποντική ήταν αρχαία ελληνική αποικία στις βορειοδυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η πόλη ήταν αποικία των Μιλήσιων και χτίστηκε κατά τον δεύτερο ελληνικό αποικισμό πιθανόν τον 7ο αιώνα π.Χ.. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο και άλλους αρχαίους συγγραφείς βρισκόταν στις εκβολές του ποταμού Μπουγκ του αρχαίου Υπανίου ενώ σύμφωνα με κάποιους αρχαίους συγγραφείς βρισκόταν πιο ανατολικά στις εκβολές του Δνείπερου που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Βορυσθένη.
Στις γυναικείες ταφές οι αρχαιολόγοι βρήκαν χάλκινα βραχιόλια, περιδέραια ακόμα και υπολείμματα από γυναικείο φόρεμα. Ένα από τα περιδέραια είναι κατασκευασμένο από ένα είδος κοχυλιών kauri, που πρόκειται για θαλάσσιο μαλάκιο που εντοπίζεται στον Ινδικό Ωκεανό. Ενδεικτικό στοιχείο των εμπορικών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ των αρχαίων Ελλήνων και των πολιτισμών πέρα από την στενή λεκάνη της Μεσογείου.
«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής του Mykolaiv εμπορεύονταν με Όλβια Ποντική και με την Αθήνα» δηλώνει ο καθηγητής Oleksandr Smyrnov.
Η έρευνα έδειξε ότι σε αντίθεση με άλλες νεκροπόλεις της περιοχής της Όλβιας Ποντικής, η συγκεκριμένη δεν συλήθηκε ποτέ κατά την διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα.
Όλα τα ευρήματα των ανασκαφών εκτίθενται στο Sukhomlynsky National University’s Institute of History and Law της Ουκρανίας ενώ η συνολική τους αξία εκτιμάται κοντά στα 50.000$.

ΠΗΓΗ:erroso।blogspot.com