Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μετέβη το πρωί στο γήπεδο της Fenerbahce για να συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία του Λευτέρη Αντωνιάδη. Ο πρωθυπουργός μπήκε στο γήπεδο πίσω από το φέρετρο του Λευτέρη που ήταν καλυμμένο με τουρκική σημαία και σημαία της Fenerbahce (διετέλεσε και αρχηγός της Εθνικής Τουρκίας).

Οι φίλαθλοι που περίμεναν στο γήπεδο για την νεκρώσιμη τελετή, υποδέχθηκαν τη σορό του Λευτέρη με χειροκροτήματα. Η κηδεία του Λευτέρη Αντωνιάδη έγινε το μεσημέρι, στη γενέτειρα του Πρίγκηπο, από τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

"Μια ξεχωριστή μορφή της Πολίτικης Ρωμιοσύνης εξέλιπε με τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή Λευτέρη" (Αντωνιάδη), δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του ομογενή ποδοσφαιριστή.

«Απλός και σεμνός, με πολλούς φίλους και πιο πολλούς θαυμαστές, έβαλε τη σφραγίδα του στη ζωή της ομογένειας και του αθλητισμού της χώρας αυτής και πλήρης ημερών επλήρωσε το κοινόν χρέος. Αιωνία ας είναι η μνήμη του», είπε ακόμη ο Πατριάρχης.

Ο Λευτέρης Αντωνιάδης, μεγάλο όνομα του τουρκικού ποδοσφαίρου και σύμβολο της ομάδας Φενέρμπαχτσε, πέθανε την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, σε ηλικία 87 ετών σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.


Lefter Son Kez Saracoglu Stadi'nda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου