Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Map of Magna Graecia


The map is of the Greek and Carthaginian city states of the Magna Grecia area. Italy was first settled by the Greeks and Phonecians around the 8th century BCE. The cities listed minted coins in precious metals except for those in Northern Italy who mainly minted in bronze.



ΠΗΓΗ: hellinon.net/

1 σχόλιο:

  1. Έλληνες δεν είναι μόνο οι Ελληνόφωνοι της Ιταλίας!

    Οι Ιταλοί και οι άλλοι λατινόφωνοι, είναι Λατινόφωνοι Ρωμιοί που φράγκεψαν, λόγω των Φράγκων κατακτητών της Δυτικής Ρωμανίας.

    H λεγόμενη "Καθολική" Εκκλησία είναι Φράγκικη αίρεση, που δημιούργησαν οι Φράγκοι που πραξικοπηματικά πήραν το Πατριαρχείο της Ρώμης, για να στρέψουν μακριά τους Ρωμιούς της Δύσης, από την Κων/πόλη και τον Ελληνισμό.

    Δεν υπάρχει "Ιταλικό" εθνος, και όλα τα άλλα έθνη της περιοχής. Όλα αυτά είναι δημιουργήματα των Φράγκων.

    Οι Λατινόφωνοι Ρωμιοί κατάγωνται από την Ρωμανία το Βυζάντιο και τον Ελληνισμό, και αποτελούν συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού.

    H Ρώμη -και όλες οι περιοχές εκεί- ήταν Ελληνική πόλη και τα Λατινικά είναι διάλεκτος της Αρχαίας Ελληνικής. Δεν παίζει κανένα ρόλο ότι δεν καταλαβαίνουμε οι σημερινοί Έλληνες τα λατινικά. Μήπως καταλαβαίνουμε τα Αρχαία Ελληνικά ή τα Ποντιακά;

    Μην διαβάζετε την ιστορία που έγραψαν οι Φράγκοι, οι οποίοι το μεγαλύτερο μίσος και κόμπλεξ τους ήταν η Ρωμιοσύνη και η Ρωμανία.

    Ζωντανό παράδειγμα Λατινόφωνων Ελλήνων είναι οι Βλάχοι.

    Τα Βλάχικα είναι 80% λατινική διάλεκτος και 20% Αρχαία Ελληνικά. Βλαχόφωνοι κατοικούν σε όλα τα
    Βαλκάνια, και είναι πλειοψηφία σε Ρουμανία-Μολδαβία.

    Οι δε Αρβανιτόφωνοι είναι μίξη Ελληνόφωνων και Λατινόφωνων Ρωμιών. Τα αρβανίτικα, που είναι η επίσιμη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% βλάχικα, 30% Αρχαία Ελληνικά, και 20% άλλες προσμίξεις. Οι "Αλβανοί" είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί που τώρα ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες. Οι Αρβανίτες επίσης αποτελούν συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού.

    Στο χέρι μας είναι να υπενθυμίσουμε την καταγωγή στους Λατινόφωνους της Δύσης και τους βλαχόφωνους και αρβανιτόφωνους των Βαλκανίων, και να τους επανεντάξουμε στον Ελληνισμό, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον από αυτούς επανέλθει στην Ορθοδοξία και θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

    Για το σκοπό αυτό πρέπει να αξιοποίησουμε τους Έλληνες Βλάχους(και Αρβανίτες), να φτιάξουμε Ελληνικά σχολεία και Ελληνικές Ορθόδοξες εκκλησίες σε όλες αυτές τις περιοχές, να ενθαρρύνουμε τον τουρισμό και την ελεύθερη μετακίνηση, να δημιουργήσουμε ξενόγλωσσα δορυφορικά κανάλια στις αντίστοιχες γλώσσες/διαλέκτους, κτλ κτλ, για τον επανελληνισμό των λατινόφωνων, πρώτα της Ρουμανίας-Μολδαβίας που είναι Ορθόδοξοι, ύστερα Ιταλίας-Ισπανίας-Πορτογαλίας, και ύστερα και της λατινικής Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή